Návod č. 2

Videonávod č. 2

Průvodní text:

Máme složku SBÍRKA se třemi dokumenty:

Láska pro tisk – básně
Láska pro tisk – patitul
Láska pro tisk – tiráž

Jako první si otevřeme "Láska pro tisk – básně"; před tiskem si ještě zkontrolujeme jednotné odsazení od horního okraje stránky, dále též vzájemné odsazení názvu básně, textu, případné anotace i datování.

Je - li vše v pořádku, klikneme na tlačítko Office a zadáme tisk.

V nabídce si vybereme  "pdfFactory Pro" – dáme OK, a když se objeví stránka s tiskem, sledujeme v levém horním rohu (nebo dole na liště) počítadlo, které ukazuje stav tiskárny. Dokud počítadlo běží, neprovádíme se stránkou žádnou akci.

Pokračujeme tiskem patitulu a sledujeme průběh tisku – bez přerušování.

Vytiskneme i tiráž.

V levém horním okénku "ÚLOHA" vidíme všechny tři vytištěné dokumenty, které musíme seřadit tak, aby byl první patitul, potom básně a nakonec tiráž.

Básně tedy přetáhneme na druhé místo a musíme počkat, až to tiskárna zpracuje.

Kontrolujeme počítadlo vlevo nahoře i dole na liště.

Máme - li hotovo, klepneme na "zobrazit PDF", zadáme zobrazování stránek po jedné a poté si můžeme vytištěný dokument prohlédnout vcelku – stránku po stránce.

Je - li všechno v pořádku, zavřeme zobrazení PDF a zadáme uložit.Objeví se okénko "SBÍRKY"; v rubrice "název souboru" vepíšeme nové pojmenování a uložíme.

Nakonec pozavíráme všechna okna a otevřeme SBÍRKU, kde máme uložené všechny dokumenty.

V návodu jsem použil tiskárnu pdfFactory Pro 3.38 z roku 2008, ale existují novější programy, které by měly mít podobné prostředí.


autor: Tomáš Mařík